top of page

Dermapenbehandling for akne. En effektiv tilnærming til hudfornyelse.

Ved Cesi klinikken erkjenner vi behovet for avanserte og skreddersydde behandlinger for å takle akneproblematikk. Dermapenbehandlingen har vist seg å være en effektiv metode for hudfornyelse, spesielt for de som ønsker å redusere akneskader og forbedre hudstrukturen. I denne artikkelen vil vi utforske hva Dermapenbehandling innebærer og hvordan den kan være en verdifull ressurs i kampen mot akne.


Hva er Dermapen?


Dermapen er en avansert form for mikronåling, en minimalt invasiv prosedyre som bruker et elektronisk apparat med små nåler for å skape mikroskopiske punkteringer i hudoverflaten.


Målsetting: Dermapen har som mål å stimulere kollagenproduksjonen, fremme hudfornyelsen, og forbedre tekstur og elastisitet. Har man akne er det også mye døde hudceller og tette talgkanaler som skaper problemer. Når man nåler huden med Dermapen så åpnes huden og talg kan tømmes ut og døde hudceller flasser av. Da legger man til rette for at huden som organ får jobbe bedre. Man hjelper huden å reparere seg.Dermapen behandling av hud


Dermapenbehandling for Akne:


  • Kollagenstimulering: Mikronålene skaper små kontrollerte skader i huden, som igjen utløser kroppens naturlige helingsrespons, inkludert produksjonen av kollagen.

  • Reduksjon av arr og ujevnheter: Dermapenbehandlingen er kjent for å redusere synligheten av arr og ujevnheter forårsaket av akne, den bidrar til å oppnå en jevnere hudoverflate.

  • Økt opptak av topiske behandlinger: De mikroskopiske kanalene skapt av Dermapen gjør det lettere for aktive ingredienser i hudpleieprodukter å trenge dypere ned i huden, forbedrer effektiviteten av andre behandlinger. Når en krem smøres på huden forbrennes/ brukes deler opp på vei ned til aktuelt nivå i huden. Det gjelder alle kremer som smøres på hud, så er det bare en lite brøkdel som faktisk kommer frem. Etter en Dermapenbehandling når huden er åpen så blir opptaket betydelig mye større.


Hvordan Dermapen utføres:


Konsultasjon: En grundig konsultasjon med en erfaren hudpleiespesialist er essensiell for å vurdere klientens hudtilstand og tilpasse behandlingen etter individuelle behov. Det kan være ulike kontraindikasjoner for behandling slik som enkelte reseptbelagte legemidler for akne.


Behandlingsprosessen: Huden vaskes, sprites og påføres en bedøvende krem. Denne får virke en stund før den tas av og huden igjen desinfiseres. Så smøres det på et serum eller en blanding av ulike serum spesialtilpasset problemstillingen. Dermapennen startes og nålene stilles inn på riktig dybde og hastighet. Små nåler skaper millioner av kontrollerte mikroskopiske punkteringer. Etter behandling tørkes huden og du får en herlig ansiktsmaske / duk som ligger på huden til alt serum er absorbert. Den roer ned huden og lukker stikkene. Så avsluttes det hele med en solkrem fra Dermapen som også virker beroligende og beskyttende. Dette er den eneste solkremen som kan brukes direkte etter behandling.


Etterbehandling hjemme: Etter behandlingen er det viktig å følge spesifikke etterbehandlingsrutiner og unngå direkte sollys for å optimere helingsprosessen. Det anbefales også produkter som en del av oppfølging. Dette vil stimulere de gode prosessene som er satt i gang og vil fremskynde tilheling. Nedetiden blir kortere.


Maske påføres på hud etter dermapen behandling

Fordeler og Forsiktighetsregler: Reduksjon av akneskader, forbedret hudtekstur, og økt kollagenproduksjon. Klienter bør være oppmerksomme på eventuell rødhet, hevelse og følge etterbehandlingsinstruksjonene nøye.


Konklusjon: Dermapenbehandlingen har vist seg å være en verdifull ressurs for de som ønsker å takle akne og forbedre hudkvaliteten. Ved å stimulere kollagenproduksjonen og redusere synligheten av akneskader, kan Dermapen bidra til en klarere, jevnere og mer elastisk hud.


Velkommen til Cesi Klinikken hilsen Cecilie.


Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page