top of page

Hudpleie konsultasjon for tørr vinterhud

Updated: Feb 4

Vinteren kan ha spesifikke utfordringer for huden, spesielt for voksen og aldrende hud. Vi har alle opplevd hvordan kulden kan bite seg fast i vinterhuden og gi en tørr og ru overflate. Her er noen punkter du bør vurdere, og tips for å ta vare på huden din i løpet av vintermånedene. Og du har selvsagt meg for din vinterhud tørr hud, din egenhudpleie konsultasjon.

 Tørr luft og dehydrering:

  • I vintermånedene kan innetemperaturen være høy, mens luftfuktigheten er lav. Dette kan føre til dehydrering av huden. Bruk en luftfukter hjemme for å opprettholde et balansert fuktighetsnivå i luften. En liten diffuser kan være nok for noen. Disse er populære for tiden, gjerne med litt eteriske oljer i for en stimulerende duft i rommet.

 

Fuktighetsbehandling:

  • Øk bruken av fuktighetskrem. De som ikke trenger fuktighetskrem på sommeren trenger gjerne det på vinteren. Velg en krem som er rikere og mer nærende for å gi ekstra fuktighet. Ikke nødvendigvis feter, da denne ligger kun oppå huden som en barriere. Du vil ha noe som trekker inn og fukter i dybden parallelt med din egen huds fuktproduksjon. Påfør fuktighetskremen umiddelbart etter rens morgen og kveld for best absorbsjon.

 

Solfaktor:

  • Selv om det er vinter, er det viktig å bruke solkrem. UVA- og UVB stråler kan fortsatt forårsake skade på huden, spesielt når snø reflekterer sollyset. På vinteren er det UVA strålene som kommer gjennom skyer og glassruter og som penetrerer dypest ned i huden som gir skade på DNA og fremmer aldring samt kan gi hudkreft. Dette er det ikke SPF som beskytter mot (det er kun UVB) men egen merke PA+++. Så se etter dette på solkremen eller dagkremen.

 

Unngå varme dusjer:

  • Lange, varme dusjer kan strippe huden for naturlige oljer og føre til ytterligere tørrhet. Prøv å bruke lunkent vann og begrens tiden du tilbringer i dusjen.

 

Eksfoliering:

  • Bruk en mild eksfolierende skrubb for å fjerne døde hudceller og stimulere cellefornyelse. Dette kan bidra til å forbedre hudens tekstur og absorpsjon av fuktighetskrem.

 

Antioksidanter:

  • Integrer produkter med antioksidanter i hudpleierutinen din. Antioksidanter kan bidra til å bekjempe frie radikaler som kan skade hudens kollagen og elastin. Antioksidanter beskytter også mot UV stråler og forurensning som henger tungt i luften på vinteren.

 

Hydrering innenfra:

  • Drikk rikelig med vann for å opprettholde hydrering fra innsiden. Vinteren kan føre til at vi glemmer å drikke nok vann, så vær oppmerksom på væskeinntaket ditt. Man må også innta riktig mineralsalt/ magnesium for at vannet skal tas opp i cellene våre.

 

Beskytt huden mot elementene:

  • Bruk lue, skjerf og hansker for å beskytte ansiktet, nakken og hendene mot kald vind og lav temperatur. Dette hjelper til med å forhindre tørrhet og sprukken hud. Barrierekrem var også anbefalt før, men en SPF med fysisk filter gjør samme nytte. Og det uten å tette porer så huden ikke får puste.

 

Konsulter en hudpleiespesialist:

  • Hvis du har spesifikke bekymringer eller hudproblemer, kan det være lurt å konsultere en hudpleiespesialist eller dermatolog. De kan tilby skreddersydde råd basert på din hudtype og individuelle behov.

 

Å tilpasse hudpleierutinen din etter årstidene kan bidra til å opprettholde en sunn og hydrert hud gjennom vinteren. Hos Cesi Klinikken kan du få en gratis og uforpliktende hudpleiekonsultasjon. Her kan vi gå gjennom din huds behov for vinteren.


Ha en strålende uke, klem Cecilie.

 


Comments


bottom of page